latinica  ћирилица
08/06/2023 |  10:52 ⇒ 15:43 | Autor: SRNA

Kovačević: "Otvoreni Balkan" mnogo bolji od nestabilnog

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da je "Otvoreni Balkan" mnogo bolji od nestabilnog i da bi svi trebalo da prepoznaju prednosti ove inicijative.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je ocijenio da se uporno, a potpuno pogrešno, postavlja dilema između Berlinskog procesa i "Otvorenog Balkana" i naglasio da BiH treba reći "da" i jednom i drugom procesu.

- Obje inicijative imaju prednosti. Mislim da je bolji "Otvoreni Balkan", jer je riječ o inicijativi zemalja sa Balkana, a ne nekoga izvan ko će da nas mentoriše i tutoriše - istakao je Kovačević za Glas Srpske.

Na pitanje šta više podržava međunarodna zajednica - da li je to "Otvoreni Balkan" ili Berlinski proces, Kovačević je rekao da se pokazuje da je to, zapravo, nestabilni Balkan.

- Iz tog razloga sami treba da se organizujemo. "Otvoreni Balkan" je mnogo bolji od nestabilnog. Svi bi trebalo da prepoznaju prednosti i niko u BiH ne treba da ima bilo kakav strah od te inicijative u kojoj ćemo mi sami donositi svoje odluke - zaključio je Kovačević.