latinica  ћирилица
08/06/2023 |  11:36 ⇒ 13:49 | Autor: RTRS

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića (VIDEO)

Predsjednik banjalučkog Parlamenta Ljubo Ninković danas je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluke predao krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

Ninković tvrdi da je aktuelni gradonačelnik zloupotrijebio službeni položaj, tako što je pribavljao imovinsku korist za pojedine radnike Gradske uprave, a na štetu budžeta Grada.

- Nakon ove prijave idem prema Ministarstvu lokalne uprave sa zahtjevom za inspekcijski nadzor i tako ću zaključiti ovu priču sa platama. Neka institucije rade svoj posao. Imaćemo epilog o kojem već već danima pričam, a to je, da je gradonačelnik zloupotrijebio svoj službeni položaj - kaže Ninković.

Kaže da nakon što završi i zvaničnu komunikaciju sa Ministarstvom, na isti način će, u vidu lične i krivične odgovornosti ići i prema ovlašćenim potpisnicima, jer su, kako ističe, zloupotrijebili ovlašćenja, koja im je dao gradonačelnik.

Јuče je Predsjednik banjalučkog Parlamenta najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika, na šta je Stanivuković reagovao, rekavši da su navodi Ninkovića netačni.