latinica  ћирилица
08/06/2023 |  11:38 ⇒ 11:38 | Autor: Agencije

Mojes: Posljednje dvije godine u Evropi bile su nevjerovatno putovanje za Vest Hem

Menadžer fudbalera Vest Hema Dejvid Mojes izjavio je nakon osvajanja Lige konferencija da su prethodne dvije godine bile nevjerovatno putovanje za londonski klub, prenosi Skajsport.
Dejvid Mojes (Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK, ilustracija) -
Dejvid Mojes (Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK, ilustracija)

Fudbaleri Vest Hema osvojili su Ligu konferencija, pošto su u finalu u Pragu savladali Fiorentinu 2:1 (0:0).

Јunak trijumfa londonskog tima bio je DŽerod Boven, koji je u 90. minutu poslije sjajnog kontranapada i asistencije Lukasa Pakete postigao pobjedonosni gol.

- Kada je Boeuven krenuo u kontru išao sam ka aut liniji. Ako će neko dati gol, onda je to DŽerod, mislio sam. Kada je uzeo loptu, pomislio sam, ovo je trenutak, DŽerod će to uraditi. Bio sam na pola puta, nisam mogao da uradim potpuno u stilu Žozea Murinja jer ja ne mogu da ukližem na koljenima, a i trava je bila prilično suva. Tako da sam se uplašio da ću pasti na stomak. Zato sam samo potrčao -  istakao je Mojes.

Dodaje da je osvajanje trofeja velika stvar za cio londonski klub.

- Posljednje dvije godine u Evropi bile su nevjerovatno putovanje za Vest Hem. Prošle godine smo osvojili grupu i stigli u polufinale. Ove godine smo ostali neporaženi, a dobili smo grupu. Niko nije osvojio finale od igrača, tako da je bilo sjajno uraditi ovako nešto u Evropi. Timovi dođu u završnicu, ali teško je uraditi to na kraju - zaključio je Mojes.