latinica  ћирилица
08/06/2023 |  13:46 ⇒ 14:52 | Autor: SRNA

Više lica privedeno zbog pucnjave u Sokocu, razmatra se pritvor za jednog osumnjičenog

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu će, nakon prikupljanja svih dokaza o pucnjavi u Sokocu, donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora osumnjičenom, rekao je sekretar ovog tužilaštva Neven Kramer.
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštva - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštvaFoto: SRNA

Kramer je rekao da je jedno lice, koje se sumnjiči da je učestvovalo u pucnjavi, na bolničkom liječenju pod nadzorom policije.

- Ne znamo da li će mjera pritvora biti određena danas ili sutra, pratite našu veb stranicu gdje ćemo sve objavljivati - naveo je Kramer.

On je dodao da je sinoć više lica privedeno u policijsku stanicu i saslušano u vezi sa pucnjavom u Sokocu u kojoj je jedno lice poginulo, a jedno povrijeđeno.

- Biće preduzimane i ostale mjere i radnje na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela - naveo je Kramer za Srnu.

On je rekao da je dežurni tužilac, odmah po saznanju za jučerašnju pucnjavu u Sokocu, izašao na lice mjesta i rukovodio svim mjerama i radnjama s ciljem otkrivanja i procesuiranja počinioca krivičnog djela.

Јedno lice ubijeno, a jedno ranjeno u pucnjavi koja se juče u poslijepodnevnim časovima dogodila u Sokocu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo je nakon pucnjave saopšteno da je do upotrebe vatrenog oružja između više lica došlo u Ulici Cara Lazara oko 18.00 časova i da su dva lica uhapšena.