latinica  ћирилица
08/06/2023 |  22:18 ⇒ 22:18 | Autor: TANЈUG

Savić: Partizan odbija promjenu termina, očekuje da serija počne u ponedjeljak

Košarkaški klub Partizan odbio je pomjeranje starta finalne serije ABA lige sa 12. na 13. jun, o čemu je čelnike regionalne lige u otvorenom pismu obavijestio Zoran Savić, sportski direktor Partizana.
KK Partizan - Foto: RTRS
KK PartizanFoto: RTRS

Kako je Savić naveo u pismu upućenom čelnicima ABA lige, koje je proslijeđeno svim medijima, cijene se napori menadžmenta da se riješi problem do koga je iznenada došlo zbog određivanja istog termina utakmica ABA Lige i Košarkaške lige Srbije.

- Nije nam poznato kako je moguće i zbog čega je došlo do takvog problema. Što se tiče Vašeg prijedloga za izmjenu termina u poslednjem momentu, poslije konsultacija sa komercijalnim službama kluba, upravom i stručnim štabom zaključili smo, na žalost, da KK Partizan ne može da prihvati predloženu izmenu termina. Naše očekivanje je da se držimo pravila koja smo svi u ABA ligi usvojili - navodi se u saopštenju.

On je dodao i da je KK Partizan u skladu sa kalendarom takmičenja i primljenom obavještenju o terminima utakmice ranije pustio u prodaju ulaznice za prvu utakmicu finalne serije ABA Lige, od kojih je veliki broj ulaznica prodao.

- Klub očekuje rekordnu posjetu. Poznato je da naše utakmice prati veliki broj navijača, od kojih mnogi žive van Beograda. Јasno je da naš klub ima veoma dobar odnos sa svojim navijačima, zahvalan im je za bezrezervnu podršku i vodi računa o njima (kao i oni o svom klubu) - dodaje se u pismu.

Na kraju se ističe zaključak da Partizan očekuje da serija počne u ponedjeljak, 12. juna, u terminu koji je ranije odredila ABA liga.

- KK Partizan ne može i neće da iznevjeri navijače koji su već kupili ulaznice za utakmicu. Zato bi bilo neodgovorno da prihvatamo novi termin. Dakle, naš odgovor na Vaše pitanje je da KK Partizan nije saglasan sa promjenom termina. Molimo Vas da nas obavijestite u koje će se tačno vrijeme 12.6.2023. godine odigrati prva utakmica finalne serije - zaključuje se u Savićevom pismu.

Ranije danas, posle sastanka predstavnika KLS i ABA lige iznijet je prijedlog da se start finalne serije ABA lige pomjeri sa 12. na 13. jun.