latinica  ћирилица
09/06/2023 |  08:34 ⇒ 10:52 | Autor: TANЈUG

Prijetnje nervnim gasom u Crnoj Gori - na meti sudovi i policija; Nove dojave o bombama u školama

Na imejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, ministarstava i nekih medija jutros je stigla prijetnja da će u Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru biti postavljeni kanisteri, navodno otrovnog nervnog gasa, sa detonatorskim uređajima.
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije) -
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije)

Policija proverava dojave, javlja RTCG.

Kao ciljane lokacije označeni su podgorički i kotorski sudovi, Uprava prihoda i carina.

Više crnogorskih škola i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama. Prijetnje su, kako se nezvanično saznaje, opet stigle putem mejlova.

U mejlu se, između ostalog, navodi da je "bomba u školi", "da su svi beznačajni", te prijeti smrću.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za polumaturante.

Dojave su oko pet sati jutros stigle na adrese podgoričkih osnovnih škola "Pavle Rovinski", "Branko Božović", "Milorad Musa Burzan", "Štampar Makarije", "Vlado Milić". Prijetnje su dobile i škole u drugim gradovima.

- Zbog novih mejlova preteće sadržine koji su stigli na adrese osnovnih i srednjih škola na teritoriji cijele Crne Gore, Ministarstvo prosvete obavještava javnost da će se nastava danas odvijati onlajn. Takođe, otkazuje se i zakazana eksterna provjera znanja za učenike na kraju devetog razreda osnovne škole za izborne predmete - piše u saopštenju Ministarstva.

O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaviještene.

Nezvanično, prijetnje stižu na mejlove škola pojedinačno, ne cirkularno.

Јuče je više crnogorskih škola, ali i Skupština, Viši sud i opštine, dobilo prijetnje bombom. Nastava nije održana, a zgrade su odmah evakuisane.

Uprava policije Crne Gore juče izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.