latinica  ћирилица
09/06/2023 |  08:46 ⇒ 10:43 | Autor: RTRS

Đurđević: Susret Đokovića i Alkaraza, finale prije finala (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas će, u polufinalu Rolan Garosa odmjeriti snagu protiv mladog španskog tenisera Karlosa Alkaraza, nove zvijezde tenisa, i taj meč su svi čekali od trenutka kada je i objavljen žrijeb. Igraće se oko 14 časova i 45 minuta, kao prvi od dva polufinalna susreta na stadionu "Filip Šatrije".
Ozren Đurđević - Foto: RTRS
Ozren ĐurđevićFoto: RTRS

Јedan od najboljih linijskih sudija, Banjalučanin, učesnik teniskih mečeva širom svijeta, od turnira u Tokiju do US opena, Ozren Đurđević gostujući u Јutarnjem programu naše televizije rekao je da je Rolan Garos fizički najzahtjevniji turnir na svijetu zato što se do titule dolazi pobjedom u sedam mečeva zaredom.

- Mečevi na ovom turniru, igraju se u tri dobijena seta, kada je u pitanju konkurencija tenisera, igraju se na najsporijoj podlozi, šljaci i samim tim najduže traju - istakao je Đurđević.

On je naveo da je zbog neigranja Rafaela Nadala, koji je Rolan Garos osvojio prošle godine, uloga favorita na turniru spala na Đokovića i Alkaraza, koji će danas odmjeriti snage u polufinalnom susretu Otvorenog prvenstva Francuske, u, kako je naveo, finalu prije finala.

Komentarišićući igru mladog španskog tenisera, Đurđević je naglasio kako Alkaraz u posljednjih godinu ili dvije igra fenomenalan tenis ali je dodao da Španac nije nepobjediv.

Đurđević je dodao da su sve priče oko rezultata i igre Đokovića ispričane.

- Srbin nije dobro započeo sezonu na šljaci. Turnire u Banjaluci, Monte Karlu i Rimu nije odigrao na svom nivou. To nije njegova omiljena podloga. Na Rolan Garosu iz meča u meč pružao je sve bolju igru, plasirao se u polufinale, nije imao naivne protivnike. Kako su mečevi odmicali, vraćao je prepoznatljivu formu. Na Đokovićevoj strani su iskustvo i mentalna snaga, a na strani Alkaraza mladost i želja za dokazivanjem - kazao je poznati teniski sudija Đurđević.