latinica  ћирилица
09/06/2023 |  12:31 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Akcija "Cezar": Јedno lice lišeno slobode

Јendo lice je lišeno slobode u okviru operativne akcije "Cezar" koju su policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu sproveli danas na području Velika Kladuša, saopšteno je iz SIPA.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo krivotvorenje službene isprave propisano Krivičnim zakonom FBiH.

Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opšti poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka, navodi se u saopštenju.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.