latinica  ћирилица
09/06/2023 |  12:47 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Dodik: Nova bolnica u Trebinju za 30 mjeseci (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je izgradnja nove Bolnice u Trebinju važan istorijski trenutak za grad, Srpsku, ali i region.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je poručio da je namjera da se napravi takav objekat koji nije potreba Trebinja u ovom trenutku, nego potreba koja će se razviti u  budućnosti. 

- Siguran sam da ćemo za 30 mjeseci imati novu bolnicu u Trebinju. Hercegovina je zaslužila novu bolnicu - istakao je Dodik na ceremoniji povodom polaganja kamena temeljca za igradnju nove Bolnice u Trebinju.

Dodik je naglasio da je izgradnja bolnice državni projekat Republike Srpske.

- Očekujem da će za 30 mjeseci biti novog okupljanja u Trebinju, ali oko savremene i kvalitetno izgrađene bolnice. Sve je više onih koji su zainteresovani za život u Trebinju. Savremena bolnica će sigurno doprinijeti da lakše donesu takvu odluku - poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da je mnogo toga u Trebinju urađeno za više od 20 godina otkada je prvi put u funkciji premijera Srpske posjetio ovaj grad, koji je bio komunikacijski zatvoren.

- Danas kada se okrenem i vidim, od tog prvog susreta, kada sam zavolio ovaj grad i vjerovao da svojim radom mogu da pribavim vašu podršku, i hvala vam na njoj, riješili smo sve probleme - put prema Herceg Novom, tunel na Čemernom. Izgradićemo i aerodrom - naglasio je Dodik.

Dodik je zahvalio Srbiji za pomoć i podršku i podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osmislio program da se u svakoj opštini Srpske izgradi nešto čiji će finansijer ili sufinansijer biti Srbija.

- Nećemo se umoriti od očekivanja da zajedno izgradimo društvo u kojem ćemo biti integrisani, društvo slobode, kao što želimo slobodu i drugim narodima. Slobode nema bez države -izjavio je Dodik.

Dodik je upozorio da uvijek ima zlonamjernih komentara na koje se ne treba osvrtati, ali da je važno biti okupljen oko velikih projekata.

- I ovo ovdje neki dovode u pitanje sa namjerom da kažu da je ovo njihova zemlja i da su uzurpirana njihova prava. Srpska nije tu da uzurpira ničija prava, gradimo ovo u skladu sa zakonom, bez namjere da se nanese bilo kome šteta - poručio je Dodik.

Dodik je pozvao sve koji se smatraju oštećenim da svoju nadoknadu traže u skladu sa zakonom. Napomenuo je da Srpska ima mehanizam da izuzima lokacije za izgradnju onoga što je potrebno.

- Nisu osnovane ni kritike na finansijska sredstva neophodna za izgradnju nove bolnice, jer bi sa duplo manjim sredstvima bila napravljena bolnica za prošlost, a ne budućnost. Zlonamjerni vide problem i u tome da će radove izvoditi domaća radna snaga iz Hercegovine. Govore već 30 godina da je Srpska u problemu, ali evo Republike Srpske ovdje - istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao da vjeruje da će neko drugi, nakon njega, nastaviti da vodi Srpsku pravim putem i gradi bolnice.