latinica  ћирилица
09/06/2023 |  14:58 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Otvoren sajam malina u Bratuncu; Kolika će biti ovogodišnja cijena? (VIDEO)

Ovogodišnji sajam poljoprivrede, turizma i privrede "Dani malina" počeo je danas u Bratuncu i okupio je 80 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH.
Maline (Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/ilustracija) -
Maline (Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/ilustracija)

Kolika će biti ovogodišnja cijena malina i kakva je perspektiva u malinarstvu u Republici Srpskoj, najvažnija su za proizvođače pitanja na koja na ovom Sajmu treba dati odgovor.

Za druge posjetioce ponuda je raznovrsna.

Za proizvođače malina, ali i kupina vrlo je izazovna godina, berba je počela, a ni prošlogodišnji rod nije isplaćen, kažu u udruženju malinara vilamet.

Na ovogodišnjem sajmu tu su mnogobrojni gosti - izlagači. Ljubovija u Srbiji je tradicionalni kraj u kome se proizvodi malina i mnogi proizvodi od malina.

Za posjetioce ovogodišnjeg Sajma priređena je bogata gastro ponuda uz degustaciju jela i pića iz Srednjeg Podrinja i Birča. Za to su se pobrinule dame iz Zadruge "Žena".

Brojni su propratni događaji, predviđena su takmičenja u izboru za najbolji malinjak, takmičenja u spremanju kolača i sokova od malina. Opština i resorna ministarstva Vlade Republike Srpske daju podršku sajmu i domaćoj proizvodnji.

Ministar trgovine i turizma Denis Šulić povodom otvranja "Dana malina", izjavio je da treba biti otvoren za podršku brendiranju, te da je naše najbolje!

Sajam malina organizuje opština Bratunac uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.