latinica  ћирилица
09/06/2023 |  20:15 ⇒ 20:22 | Autor: srpskainfo.com

Drinić: Uslovi za pacijente u UKC-u neizdrživi

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i banjalučkog potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Nebojša Drinić rekao je danas da UKC Republike Srpske "sve više podsjeća na sirotinjsku njujoršku bolnicu iz Alan Forda", iako se, kako kaže, direktor ove ustanove Vlado Đajić svakodnevno hvali da je UKC bolnica evropskog nivoa sa najsavremenijom opremom i metodama.
Nebojša Drinić - Foto: RTRS
Nebojša DrinićFoto: RTRS

- Čitaoci popularnog stripa se sjećaju doktora koji je obilazeći pacijente naložio da se bolesniku odreže slijepo crijevo, a ako mu je kojim slučajem ono već bilo izvađeno, odredio bi da mu se odstrani neki drugi organ. U toj alanfordovskoj groteski našao se i Klinički centar u kojem se pacijentu prilikom gipsanja umjesto pamučne podloške stavlja toaletni papir - rekao je Drinić.

Dodao je da dobija mnogo pisama kao narodni poslanik u kojem mu se građani žale na uslove u UKC-u.

Drinić kaže da je u više navrata upozoravao, slušajući iskustva pacijenata, da moraju sami da kupuju lijekove, "podmićuju ljekare da bi dobili krevet, da nemaju čašu da se napiju vode".

On kaže da je stanje u UKC Republike Srpske odgovornost Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i resornog ministra Alena Šeranića.

Drinić je pozvao Ministarstvo zdravlja i Inspektorat Republike Srpske da hitno preduzmu mjere da se, kako je rekao, spasavaju pacijenti.