latinica  ћирилица
10/06/2023 |  09:53 ⇒ 10:40 | Autor: SRNA

Pet medalja za Gambit na prvenstvu BiH

Šahovski klub Gambit Banjaluka osvojio je pet medalja na 23. Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH koje je održano u Dvorovima kod Bijeljine, čime je ponovljen prošlogodišnji istorijski uspjeh ovog kluba.
Gambit Banjaluka - Foto: SRNA
Gambit BanjalukaFoto: SRNA

Ovim sjajnim rezultatom, Banjaluka će imati tri predstavnika na prvenstvu Evrope za mlade šahiste, koje se održava u Rumuniji u septembru, jer je proteklo takmičenje bilo i kvalifikacioni turnir za nastup na zvaničnom prvenstvu Evrope i svijeta.

Iz Gambita je saopšteno da su na prvenstvu u Dvorivima bili i klub sa najviše osvojenih medalja u konkurenciji 127 takmičara iz čak 38 klubova.

Predsjednik Gambita Nemanja Šipka istakao je da klub i mlade banjalučke šahiste sada čeka nekoliko mjeseci priprema za izlazak u Evropu.

- Potrebna nam je velika podrška nadležnih institucija, sponzora i donatora kako bi se takmičari kvalitetno pripremili i zasluženo na međunarodnoj sceni predstavljali svoju Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH. Ovaj sjajan rezultat je posljedica posvećenog rada u okviru škole šaha za djecu, ali i velikog broja turnira i manifestacija koje organizujemo najmlađu šahovsku populaciju - rekao je Šipka.

Na 23. Kadetskom i omladinskom prvenstvu BiH banjalučki šahovski klub predstavljalo je ukupno 11 takmičara.

Organizator takmičenja bila je Šahovska unija BiH, dok je tehnički organizator Šahovski savez Republike Srpske.