latinica  ћирилица
11/06/2023 |  07:37 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Đoković protiv Ruda za istoriju i 23 Gren slem titulu

Finale Rolan Garosa između srpskog tenisera Novaka Đokovića i Norvežanina Kaspera Ruda počinje danas od 14.30, pola sata ranije nego što je uobičajeno, saopštili su organizatori.
Novak Đoković (FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Novak Đoković (FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Kako se navodi, razlog za takvu odluku je činjenica da se finale ženskog dubla igra od 11.30, a kako se ne očekuje da će trajati duže od dva sata, pomjeren je termin muškog finala da ne bi bila prevelika pauza.

Đoković igra za treću titulu na Rolan Garosu i rekordni 23. grend slem trofej, čime bi ostao usamljen na čelu bitke za najboljeg tenisera svijeta svih vremena, jer Rafael Nadal ima 22 titule, dok je Rodžer Federer okončao karijeru sa 20 trofeja sa četiri najveća turnira.

Rud je u polufinalu bio bolji od Nijemca Aleksandra Zvereva u tri seta, i ovo mu je treće finale u posljednjih pet Gren slem turnira, ali za sada je bez trofej, dok je Đoković u epskom polufinalu bio bolji od Španca Karlosa Alakraza u četiri seta.

Osvojenom titulom srpski teniser se ponovo vraća na poziciju broj jedan, i na narednom Gren slem turniru Vimbldonu bio bi sifurno prvi nosilac.

Da Rud ne bi trebao da bude u mogućnosti da "naudi" Đokoviću, za RTRS potvrdio je i sportski novinar portala B92.net Milan Tomić.