latinica  ћирилица
11/06/2023 |  11:13 ⇒ 14:06 | Autor: RTRS

OSTA VRS najoštrije osudila gostovanje sarajevskog ratnog teatra u Banjaluci

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske najoštrije osuđuje gostovanje sarajevskog ratnog teatra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.
Vojska Republike Srpske - Foto: RTRS
Vojska Republike SrpskeFoto: RTRS

- Sarajevski ratni teatar osnovan je u augustu 1992.godine kao vojna jedinica pri reggionalnom štabu OS BiH. Kako oni kažu osnovani su zbog "kulturnog otpora fašizmu i srbočetničkoj brutalnoj agresiji na BiH". Iznosili su najgnusnije laži o srpskom narodu, a pogotovo o Vojsci Republike Srpske. Šta bi se desilo da takav „ratni teatar“ Republike Srpske (kada bi postojao) gostuje u Sarajevu? Kako bi na to reagovali iz drugog BH entiteta i iz tzv. "demokratskog svijeta" - navodi se u saopštenju organizacije.

Kako kažu, postavlja se pitanje zašto je skinuta zastava Republike Srpske sa Narodnog pozorišta i tko je odgovoran za to? Možda je i to smetalo "dragim" gostima iz Sarajeva?

- Zato, Organizacija starješina Vojske Republike Srpske traži od institucija vlasti u Republici Srpskoj da detaljno ispitaju ovaj događaj i preduzmu odgovarajuće mjere, kako nam se ne bi slično ponavljalo u budućnosti - dodaju oni.