latinica  ћирилица
11/06/2023 |  13:53 ⇒ 14:05 | Autor: SRNA

Kojić: Tražimo ostavku ili smjenu Dijane Grbić sa čela NPRS zbog slučaja "SARTR"

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je Srni da Srbi Sarajeva nisu poginuli da bi danas Sarajevski ratni teatar bio bitniji u Banjaluci i da nisu Srbi u Dobrovoljačkoj ubijeni da bi se danas pred Narodnim pozorištem skidala zastava Republike Srpske.
Narodno pozorište Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodno pozorište Republike SrpskeFoto: RTRS

- Zbog skandala na banjalučkom međunarodnom festivalu na kom je učestvovao i sarajevski ratni teatar, a i zbog činjenice da na javnoj ustanovi Republike Srpske nije bilo zastave Republike Srpske, tražimo od direktor /Narodnog pozorišta Republike Srpske/ Dijane Grbić da podnese ostavku, ali i od ministra prosvjete i kulture da smijeni direktoricu ukoliko ona pokaže drskost i ne učini taj moralni čin - naglasio je Kojić.

On je upitao da li Dijana Grbić zna za zločine na području Sarajeva nad porodicom Tešanović koja je izgubila 10 članova i porodicom Cvijetić koja je izgubila šest članova u Ledićima.

- Da li je svjesna da je dijete od 18 mjeseci izmasakrirano tako što su mu polomili ruke i noge i na kraju mu pucali u glavu, da bi ona ugostila ratni teatar Sarajeva? - dodao je Kojić.

On je postavio pitanje da li Grbićeva zna ona da su Srbi nepoželjni u Sarajevu, da su građani drugog reda, da u su u gradu na nivou statističke greške.

- Nećemo odustati od ovog našeg zahtjeva jer ne dozvoljavamo da bilo ko ponižava srpski narod, zastavu i institucije Republike Srpske - istakao je Kojić.