latinica  ћирилица
11/06/2023 |  17:01 | Autor: RTRS

"Veterani" traže odgovornost za ponižavanje srpskog naroda

Udruženje "Veterani Republike Srpske" traži hitnu smjenu direktora Narodnog pozorišta Srpske u Banjaluci jer je, kako su naveli, omogućila javnu promociju antisrpstva u ovom gradu.
Veterani Republike Srpske - Foto: RTRS
Veterani Republike SrpskeFoto: RTRS

Povodom gostovanja Sarajevskog ratnog teatra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, udruženje "Vetarani Srpske" ističe da poštuje sve što je Sarajevski ratni teatar uradio za svoj narod u ratu, kao i sve što radi u miru.

- Međutim da bi i oni poštovali nas, nadležne institucije Republike Srpske moraju hitno smijeniti direktoricu jer im je omogućila javnu promociju antisrpstva u Banjaluci. O tome ne smije i ne može biti rasprave, jer za ponižavanje svog srpskog naroda neko konačno mora odgovarati za primjer - saopšteno je iz Udruženja "Veterani Republike Srpske".

Sarajevski ratni teatar, koji u svojoj zvaničnoj biografiji navodi da je 1992. godine bio jedinica takozvane Armije BiH, nastupio je na banjalučkom međunarodnom festivalu "Teatar fest" čiji je domaćin i organizator Narodno pozorište Republike Srpske.

Tokom "Tetar festa" umjesto istaknute zastave Republike Srpske, na fasadi Narodnog pozorišta Republike Srpske, kulturnog, ali i istorijskog spomenika Republike, istaknuti su nazivi sponzora festivala, među njima i kladionica.