latinica  ћирилица
11/06/2023 |  19:29 ⇒ 22:32 | Autor: TANЈUG

Đoković nakon rekordnog 23. gren slema: Ostvario sam san (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je poslije osvajanja Rolan Garosa i rekordnog 23. gren slem pehara u karijeri poručio mladima da vjeruju u sebe jer je on ostvario san koji je imao kad je imao sedam godina i sad uživa u njemu.
Novak Đoković  (Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON) -
Novak Đoković (Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Na početku obraćanja na terenu poslije pobede 3:0 nad Kasperom Rudom, Đoković je govorio na francuskom.

- Hvala svima još jednom. Atmosfera je bila posebna, a ovaj trenutak u mojoj karijeri je baš poseban, jedan od najvećih trenutaka ikada, baš zbog ove 23. titule. Možda je koincidencija da sam baš u Parizu osvojio ovu 23. titulu, ovaj turnir je uvijek bio najteži za mene i zato mi ovo sve mnogo znači i zato sam mnogo emotivan. Mnogo se toga dešavalo i van terena i na terenu. Hvala vam na podršci i danas i tokom cijelog turnira. Јoš nisam našao profesora francuskog, pa ću nastaviti na engleskom - započeo je govor najstariji osvajač Rolan Garosa u istoriji, sa punih 36 godina.

Obratio se zatim rivalu u finalu koga je danas pobijedio peti put u nizu, bez izgubljenog seta.

- Hvala ti Kaspere na svemu. Zaista te cijenim, ne samo zato što si pored mene, već zato što si posebna osoba, jedna od najboljih među igračima, trenerima i cijelim teniskim svijetom. Morao sam ovo prvo da kažem. Danas je rijetko da je neko fin i da ima prave ljudske vrijednosti, a tvoj tim i ti to definitivno imate, i hvala vam za sve. Žao mi je zbog rezultata danas, ali ti si sjajan igrač. Odigrao si nekoliko dobrih finala grend slemova i to je samo dokaz da si veliki teniser. Želim ti da pobjeđuješ svakog u finalima, osim mene - malo se na kraju i našalio Đoković.

Uslijedila je zahvalnost porodici i timu.

- Sad je na red došla moja porodica. Moja dva brata nisu tu, ali ja ih mnogo volim i hvala im. Zatim, hvala cijeloj mojoj porodici prvenstveno na strpljenju, znam da nije lako sa mnom, ali hvala vam na razumijevanju i strpljenju, ne bih uspio bez vas - naveo je Đoković.

Imao je zatim Đoković poruku za sve mlade osobe.

- Svaki teniser je srećan kada osvoji grend slem titulu, a ja sam osvojio 23 najveća trofeja. Želio bih da se obratim svim mladim osoba i mojoj djeci. Imao sam samo sedam godina kad sam sanjao da osvajam Vimbldon i vidite me sada. Želeo bih samo svakoj mladoj osobi da kažem da mora da vjeruje u sebe, da radi na svojim snovima i prošlost ostavi iza sebe i uspjeće, morate da vjerujete u sebe - rekao je Đoković.

Našalio se da počinje da uživa u pričanju.

- Hvala svim velikim zvezdama koje su došle da me podrže. Hvala Ibro (Zlatan Ibrahimović), (Olivije) Žiru, Kilijan (Mbape) i Tome (Brejdi). Hvala i svima ostalima, izvinjavam se ako sam nekog zaboravio - rekao je on.

Na kraju se Novak obratio Ibrahimoviću na srpskom i rekao:

"Ibra ti i ja se znamo, Ibro ti si moj drugar!".

Na kraju govora Đoković je uzviknuo: "Srbija!".