latinica  ћирилица
14/06/2023 |  18:14 ⇒ 19:49 | Autor: RTS

Brkić: Uhapšeni bili pod punom ratnom opremom (VIDEO)

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Brkić rekao je na vanrednoj konferenciji za medije da su trojica kosovskih specijalaca uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.
Hapšenje kosovskih specijalaca (Foto: TANJUG/STR/ bs) -
Hapšenje kosovskih specijalaca (Foto: TANJUG/STR/ bs)

- Dana 14. 6. u 12.38 u administrativnom pojasu prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, daleko u dubini centralne Srbije, pripadnici MUP-a, antiterorističke grupe posebne jedinice policije locirali i uhapsili su tri pripadnika takozvane kosovske policije - rekao je Brkić.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

Sva trojica uhapšenih, dodaje, bili su u punoj ratnoj opremi, naoružani sa tri automatske puške, municijom, dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

Ukazao je da su ta trojica pripadnika kosovske policije službenim vozilom marke "dačija daster" došli do alternativnog prelaza Tresava–Batnjik, ostavili vozilo i nastavili pješke putnim pravcem Orahovo–Gnjilica gde su locirani u uhapšeni.

- Mjesto hapšenja se nalazi u rejonu sela Gnjilica, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije -  ističe Brkić.

- Republika Srbija je ozbiljna država i pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prelazili, nisu bili blizu administrativne linije, te samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244, kao ni Vojno-tehnički sporazum, niti su preduzeli nijedan protivpravni akt prilikom postupanja prema uhapšenim licima - naglašava Brkić.

Naveo je i da će policija u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom nastaviti dalji rad.

Petković: Istraga će utvrditi kakav je bio plan uhapšenih Albanaca

Istraga će utvrditi kakav je bio plan što su trojica pripadnika Kosovske policije bila u centračnoj Srbiji. Sprečeni su da izvrše opasno krivično dijelo, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na vanrednoj konferenciji za novinare.

- Spriječeni su da izvrše opasno krivično djelo - poručio je Petković.

Petković je naglasio da iza ovoga čina stoji zvanična politika privrmenih kosovskih institucija.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su danas i uhapsili tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z, B.S. i M.Š. u administrativnom pojasu prema Kosovu i Metohiji, daleko u dubini teritorije centralne Srbije, saopštio je danas MUP Srbije.