latinica  ћирилица
25/06/2023 |  12:36 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Dodik: Koridorom smo obilježili granice Republike Srpske (VIDEO)

Koridorom smo obilježavali granice Republike Srpske, što je bio jedan od ciljeva Otadžbinskog rata, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na Dugoj Njivi kod Modriče gdje je obilježena 31 godina od proboja "Koridora" kroz Posavinu.
Duge Njive - Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Duge Njive - Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Nema pobjede koje smo ostvarili u istoriji, a da nije bilo i stradanja, ali iza njih ostaju i rezultati, a to je naša Republika Srpska - poručio je Dodik. 

On je naglasio da Republika Srpska vodi identične bitke kao i prije 31 godinu.

- Političke bitke su tu, ali Srpska dobro stoji, sigurna je, imamo kao nikada više prijatelja na međunardonom planu. Lažu oni koji kažu da Republika Srpska loše stoji, da ne ispunjava svoje obaveze. Posjeta Mađarske delegacije na čelu sa premijerom Viktorom Orbanom pokazala je da imamo prijatelje i u Evropskoj uniji. Znaju za Srpsku od Rusije do EU. Politički se borimo sa SAD, ali primorani smo na to - poručio je Dodik.

Dodik je poručio da je Rusija jedna od onih moćnih zemalja svijeta koje poštuju Srpsku i ponosan je na odnos sa njima. 

- Naša država nije BiH. Naša država je Republika Srpska, a u BiH smo zato što moramo. Јednog dana Srpska će biti država. Ovdje ima života, budućnosti, jer Srpska bi davno prestala da postoji, da nema smisao koji ima  - istakao je Dodik.

Dodao je da njegovo mišljenje koje predstavlja je dominantno i većinsko u Republici Srpskoj.

Na Dugoj Njivi kod Modriče obilježena je 31 godina od proboja "Koridora" kroz Posavinu na Vidovdan u kojem su poginula 852 borca Vojske Republike Srpske, 13 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i 17 pripadnika MUP-a Republike Srpske Krajine.