latinica  ћирилица
29/06/2023 |  13:47 ⇒ 14:25 | Autor: RTRS

Dodik za sutra najavio sastanak sa Čovićem i liderima "Trojke" (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će sutra u Konjicu biti održan sastanak sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem i liderima "Trojke" (SDP, NiP i Naša stranka).
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će sutrašnji razgovor sa partnerima biti posvećen pitanju 14 prioriteta, odnosno prijedlogu da svi prioriteti budu razmatrani integralno.

- Ovo nije uslovljavanje, ovo nije prijedlog koji favorizuje Republiku Srpsku i Srbe, ovo je prijedlog za sve. Mi ne vjerujemo sudijama koji dolaze iz SDA i stranim sudijama. Oni vjeruju i oni to brane, njima je dobro, sve što su mogli razgraditi od Republike Srpske, oni su uradili. E sad ne može više - poručio je Dodik.

On je podsjetio da se među 14 prioriteta nalazi i pitanje reforme Ustavnog suda BiH i odlaska stranih sudija.

- Ako hoćemo da rješavamo prioritete, hajde da sjednemo i rješavamo sve. Ako nešto nije dogovoreno, onda ništa nije dogovoreno. Ako jedno pitanje nije dogovoreno, onda ništa nije dogovoreno - poručio je Dodik.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da će na sutrašnjem sastanku sa partnerima na bh. niovu predložiti integralno bavljenje pitanjem 14 prioriteta, što uključuje i reformu Ustavnog suda BiH kako bi se konačno riješilo pitanje odlaska stranih sudija.