latinica  ћирилица
01/07/2023 |  21:21 ⇒ 02/07/2023 | 14:15 | Autor: SRNA

Cvijanović: Konakovićeva priča je čista bruka

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je čista bruka ovo što priča Elmedin Konaković nakon sastanka političkih partnera u Konjicu.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Konakovića da su ga upozorili prije sastanka u Konjicu da su, kako kaže, "oni došli da naprave problem" i da su možda znali da će Kristijan Šmit donijeti odluku, Cvijanovićeva je rekla da zna da on mora da se pravda pred svojom publikom, ali da ovo stvarno prevazilazi sve granice.

- Slušam 24 časa njihove interpretacije sastanka koje su histerične i besmislene. Ko je došao da napravi problem - Milorad Dodik, Radovan Višković i Željka Cvijanović? Šta to, pitam Konakovića, kakav problem i ko je to došao? - upitala je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a.

Ona je navela da je političkim partnerima na nivou BiH na jučerašnjem sastanku u Konjicu rekla da imaju slabe tačke u provođenju dogovora koji su sa SNSD-om napravili prije par mjeseci i Konaković se složio i rekao da rade na tome.

- Rekla sam da treba implementirati svih 14 prioriteta, a on je rekao da nije siguran šta oni podrazumijevaju. E, pa ne možeš reći da si ministar inostranih poslova, da mlatiš po Briselu, a ne znaš šta Brisel traži. Usput, rekao je da to zvuči kao ucjena. Rekla sam ako je tako, onda povlačimo prijedlog da ispunjavamo priorotete. Ne treba nam 14 prioriteta, složili smo se. Znači, nama, jer ima trinaest i po problematičnih, a njima pola jednog. Da ne kažem ko je rekao da od Evrope nema ništa -  rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su na sastanak doveli ratnog šefa AID-a koji je tamo mlatio praznu slamu i dobio odgovor kakav zaslužuje.

- I sad Konaković priča kako je neko došao na taj sastanak, a to valjda neko od nas troje, da pravi probleme. Ako nastave da pričaju gluposti, onda ću javno ispričati i ostalo sa tog sastanka - naglasila je Cvijanovićeva.