latinica  ћирилица
16/07/2023 |  12:57 ⇒ 13:20 | Autor: SRNA

Kojić: Srpska je volja i ponos svakog Srbina

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je da je Republika Srpska volja i želja svakog Srbina, da je za nju dato više od 36.000 života i da nije genocidna tvorevina kako su je nazvali u programu američke N1 televizije.
Branimir Kojić - Foto: SRNA
Branimir KojićFoto: SRNA

- Republika Srpska je naša otadžbina i ponos svakoga od nas, za nju je dato više od 36.000 života, što je samo jedan od dokaza da su za stvaranje naše otadžbine pale mnoge žrtve srpske nacionalnosti i nazivati je genocidnom tvorevinom je krivično djelo i moraju da znaju da će protiv njih biti podnesena krivična prijava - rekao je Kojić Srni.

Kojić je naveo da je Srebrenica opština u Republici Srpskoj, gdje muslimani imaju sva prava, dok su Srbi u Federaciji BiH i brojčano minorni i potpuno hendikepirani u svojim ljudskim pravima.

On je dodao da je, što se tiče televizije na kojoj su to propagirali, "opštepoznato da je antisrpska".

- To je televizija koja je pod kontrolom stranaca kojima smeta svaki Srbin i od njih ne očekujemo ništa realno - naveo je Kojić.

Kojić je upitao "da li je Gruhonjić normalan" i da li "misli da svima može nametnuti neko mišljenje za koje je on plaćen da ga promoviše".

- Niko nema pravo, pa ni Gruhonjić da etiketira cijeli narod i Republiku Srpsku da je genocidna, mora prihvatiti činjenicu da je to naša otadžbina, naša kuća i naša svetinja. Ako mu se to ne sviđa neka ide u Sarajevo i dodvorava se i dalje muslimanima jer očigledno da je izgubljen u vremenu i prostoru - poručio je Kojić.

Beogradski mediji su prenijeli da su novinar Dinko Gruhonjić i voditeljka N1 uživo u programu tokom protesta opozicije u Srbiji poslali sramne poruke da je "Srebrenica genocid, a da je Republika Srpska genocidna tvorevina".