latinica  ћирилица
16/07/2023 |  15:40 ⇒ 20:31 | Autor: SRNA

Smajlović: Političke krize u Srbiji se uvijek iskoriste za propagandu protiv Dodika

Novinarka Ljiljana Smajlović smatra da su stavovi o genocidu u Srebrenici i genocidnosti Republike Srpske, koje su u programu Televizije N1 izrekli novinarka te kuće i novosadski novinar Dinko Gruhonjić, pokazatelj da se političke krize u Srbiji uvijek iskoriste za propagandu protiv Milorada Dodika i lov na predsjednika Republike Srpske.
Ljiljana Smajlović - Foto: RTRS
Ljiljana SmajlovićFoto: RTRS

Komentarišući riječi voditeljke N1 da RTS "koristi frazu dešavanja u Srebrenici za genocid u Srebrenici" i Gruhonjićeve da ljudi iz Republike Srpske u Beogradu i Novom Sadu traže rezervni položaj, jer znaju da je Srpska neodrživa pošto je nastala na monstruozan način, Smajlovićeva je rekla da je Gruhonjić sve to pričao i ranije osim jedne teze.

- Ovdje je zanimljiv ovaj novi momenat i pokušaj predstavljanja Republike Srpske kao demoralizovane političke zajednice, iz koje se bježi u Srbiju - izjavila je Smajlovićeva za Srnu.

Govoreći o poređenjima između izvještavanja RTS-a i N1, Smajlovićeva je podsjetila da je RTS nedavno način na koji N1 prati beogradske proteste nazvao izvještavanje sa podstrekavanjem.

- Јa bih rekla da je to dobra dijagnoza, pa bih ovo što radi Gruhonjić nazvala komentarisanje sa podstrekavanjem - navela je Smajlovićeva.

Prema njenim riječima, Gruhonjićev glas u Srbiji je usamljen, iako se na Televiziji N1 ne vidi da je tako.

- Gruhonjić o Republici Srpskoj odavno govori jezikom mržnje. Tako govori i o kolegama koje ne misle kao on i po tom jeziku mržnje je u Srbiji poznat. Nekako nisam u stanju da to što on govori vidim kao naročito bitno - rekla je Smajlovićeva.