latinica  ћирилица
18/07/2023 |  12:44 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Iz EBRD-a potvrdili RTRS-u: Neosnovane medijske tvrdnje - nastavljamo sa finansiranjem projekata u Srpskoj

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potvrđuje posvećenost BiH i navodi da će nastaviti sa pripremom i provođenjem projekata u Republici Srpskoj, FBiH i Brčko distriktu.
Evropska banka - Foto: ilustracija
Evropska bankaFoto: ilustracija

- Hvala vam što ste nas kontaktirali. Nakon neosnovanih medijskih tvrdnji, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potvrđuje posvećenost BiH. Banka će nastaviti sa pripremom i implementacijom projekata u FBiH, Republici Srpskoj i Brčko distriktu. EBRD je vodeći institucionalni investitor u zemlji, sa preko tri milijarde evra investiranih u 216 projekata - navodi se u odgovoru EBRD-a RTRS-u.

Јutros su pojedini federalni mediji prenijeli izjavu ekonomske analitičarke Svetlane Cenić u kojoj govori da bi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetska banka mogli obustaviti finansijske projekte u Republici Srpskoj.

RTRS iz diplomatskih izvora saznaje da je lažna vijest koju su objavili pojedini federalni mediji, a u kojoj ekonomski analitičar Svetlana Cenić govori da bi Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Svjetska banka mogli obustaviti finansijske projekte u Republici Srpskoj.