latinica  ћирилица
04/08/2023 |  12:25 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Šulić-Momirović: Trgovinska razmjena Srpske i Srbije bilježi stalni rast

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić razgovarao je danas u Banjaluci sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislavom Momirovićem, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.
Momirović i Šulić - Foto: Ustupljena fotografija
Momirović i ŠulićFoto: Ustupljena fotografija

Šulić i Momirović razgovarali su o dosadašnjoj saradnji u oblasti trgovine između Srpske i Srbije koja je najznačaniji spoljnotrgovinski partner Srpske.

Trgovinska razmjena Srpske i Srbije iz godine u godinu bilježi stalni rast, a ukupan spoljnotrgovinski promet Srpske sa Srbijom u 2022. godini iznosio je 2.140.314 hiljada KM, navodi se u saopštenju.

Јedna od tema sastanka bile su i aktivnosti na otklanjanju administrativnih, carinskih i infrastrukturnih barijera, sa ciljem uklanjanja prepreka u međusobnoj trgovini i dodatnom unapređenju ekonomske saradnje i povećanja obima trgovinske razmjene u narednim godinama.

Na sastanku je zaključeno da je dosadašnja institucionalna saradnja realizovana na najvišem nivou, te izraženo opredjeljenje obe strane da ovakva praksa bude nastavljena i u budućnosti.