latinica  ћирилица
04/08/2023 |  13:54 ⇒ 16:00 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju (VIDEO)

Saradnja između Republike Srpske i Srbije je u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama i naš cilj je da te specijalne veze budu sadržajnije i da realizujemo još projekata - rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Cilj da specijalne veze budu sadržajnije i da imaju više projekata. Obostrani interes Srbije i Srpske je bio usmjeren upravo ka toma - rekao je Dodik.

Istakao je da su na sastanku analizirali sve ono što su do sada uradili, a i kreirali su neke nove projekte.

- Republika Srpska i Srbija imaju najbolju moguću saradnju - poručio je Dodik.

Naglasio je da je pravo Republike Srpske da zajednički sa Srbijom obilježi stradanje srpskog naroda, ali nažalost, kako je rekao, neki to osporavaju.

- Saradnja nije uperena protiv nekoga trećeg ovdje u BiH, kao što možemo čuti ovih dana intenzivna osporavanja i prava na sastanke i dogovore oko važnih pitanja. To dolazi od onih koji bi svojatali BiH do mjere da se za sve pitaju, a sjede u Sarajevu i pokušavaju, poput /bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa/ Bećirovića da drže lekcije ne samo o istoriji nego i o budućnosti, skrnaveći međunarodno pravo i osporavajući Dejtonski sporazum - rekao je Dodik.