latinica  ћирилица
05/08/2023 |  12:38 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

Vučić: Srbija će uvijek biti uz svoj narod u Republici Srpskoj (VIDEO)

Nikada više Srbija neće da zatvara svoje puteve za svoju braću. Baš me briga koliku ću cijenu da platim lično, nema više barijera za naš narod, nema blokada, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Aleksandar VučićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Poručio je da će Srbija uvijek biti uz svoj narod u Republici Srpskoj, ma kakva muka da ga pogodi.

Vučić je dodao da je lako biti uz nekoga kada je lijepo, kada se dijeli dobro, ali da je posao Srbije, zadatak i obaveza, sveta dužnost Srbije, da bude uz Republiku Srpsku.

- Kada je teško, kada vam najmoćnija sila uvodi sankcije. Da, mi ćemo da kažemo, jedna mala slobodarska Srbija, da neće da uvodi sankcije i pomoći će Republici Srpskoj na svaki način - rekao je Vučić na obilježavanju Dana sjećanja na sve Srbe stradale i prognane u hrvatskoj akciji "Oluja" i dodao da na hrabrost imaju pravo samo oni koje tapšu po nekim ambasadama, a da, kako kaže, ovi drugi ljudi moraju da budu kukavice.

Podsjećamo, u Prijedoru je sinoć održano centralno obilježavanje Dana sjećanja na sve Srbe stradale i prognane u hrvatskoj akciji "Oluja". Protjerano 250.000 krajiških Srba, a ubijeno i nestalo skoro 2.000, od kojih su oko tri četvrtine bili civili stariji od 60 godina.