latinica  ћирилица
23/08/2023 |  13:09 ⇒ 13:31 | Autor: RTRS

Borenović-Crnadak: PDP je za evropske zakone, ali se mora poštovati odluka Narodne skupštine

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da su juče na sjednici Predstavničkog doma prekršene odluke Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa Ustavnim sudom BiH.
Igor Crnadak i Branislav Borenović - Foto: RTRS
Igor Crnadak i Branislav BorenovićFoto: RTRS

- Јuče je trebalo da se raspravlja o Ustavnom sudu BiH i zamjeni trojice stranih sudija. Desila se trgovačka nagodba. SNSD je dobio ministarsku poziciju i zgradu za Upravu za indirektno oporezivanje BiH - izjavio je Borenović.

Naglasio je da su se partneri na nivou BiH zadovoljili sa ispraznim, kako ih je nazvao, evropskim zakonima.

- To su zakoni koji po sadržaju ne ispunjavaju standarde Evropske unije. Odustalo se od zakona o Ustavnom sudu BiH - naveo je Borenović.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak rekao je da su prekršeni zaključci i zakoni Narodne skupštine jer, kako tvrdi, nije bilo insistiranja i razgovora na temu Ustavnog suda.

- Očekujemo posebnu sjednicu na kojoj će se govoriti o ovome. PDP je za evropske zakone i evropski put. Mi živimo u toj ideji, ali mora se poštovati odluka Narodne skupštine - rekao je Crnadak.

Za navedene zakone i zaključke PDP nije glasao u Narodnoj skupštini Srpske, a Crandak je, komentarišući tu činjenicu, rekao da se bez obzira na njihov stav usvojeno mora poštovati.