latinica  ћирилица
25/08/2023 |  10:23 ⇒ 10:30 | Autor: SRNA

Bosnić: Hrvatska pokušava da uplaši srpske povratnike

Hrvatska pokušava da uplaši srpske povratnike, što pokazuje hapšenje krajiškog pjevača Rajka Lalića zbog navodnog narušavanja ugleda te zemlje, rekao je predsjednik Udruženja Krajišnika Srbije Mile Bosnić i pozvao srpske institucije da reaguju na taj sraman čin.
Mile Bosnić - Foto: RTRS
Mile BosnićFoto: RTRS

- Vratili smo se i volimo svoje. Ovo što oni rade je klasično maltretiranje srpskog naroda - istakao je Bosnić za Srnu.

Bosnić kaže da Hrvatska upućuje Srbima licemjerne optužbe kojima pokušava da ih ponizi, a svojim potezima pokazuje kakav je ugled te zemlje i kako pokušava da uplaši srpski narod.

On je podsjetio da su Srbi oduvijek živjeli u Hrvatskoj, da i danas žive, te oštro osuđuju licemjerne i neljudske optužbe upućene srpskom narodu.

Prema njegovim riječima, odnos Hrvatske prema srpskom povratničkom narodu je jako loš.

- Hrvatska nije obnovila infrastrukturu u povratničkim srpskim selima, nema vode, struje, zdravstvene zaštite, prodavnica, puteva, zapravo nema osnovnih uslova za život - naglasio je Bosnić.

Udruženje Krajišnika Srbije pozvalo je institucije Srbije da reaguju na sraman pokušaj progona srpskog naroda sa njegovog ognjišta u Hrvatskoj.

Hrvatska policija je u nedjelju, 20. avgusta, uhapsila Rajka Lalića na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci prilikom njegovog povratka iz rodnog Knina u Beograd.