latinica  ћирилица
25/08/2023 |  15:37 ⇒ 16:44 | Autor: RTRS

Zeljković: U saobraćajnoj nesreći na brzoj cesti Banjaluka-Laktaši stradao pacijent iz sanitetskog vozila

Kako se nezvanično saznaje, pacijent koji se nalazio u sanitetskom vozilu je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na brzoj cesti Banjaluka-Laktaši, rekla je za RTRS načelnica Urgentnog centra na UKC Srpske Slavica Zeljković.
Slavica Zeljković - Foto: RTRS
Slavica ZeljkovićFoto: RTRS

- U saobraćajnoj nesreći, nezvanično saznajemo, na licu mjesta stradao je pacijent koji se nalazio u sanitetskom vozilu - ističe Zeljkovićeva. 

Ona je navela da su u toj saobraćajnoj nesreći povrijeđena tri lica koja su prevezena na UKC Srpske, a među njima je vozač i medicinska sestra iz sanitetskog vozila iz Opšte bolnice Gradiška.

- Sestra je lakše povrijeđena, ali ostaje na posmatranju, dok je vozač saniteta svjestan sa povredom kuka i biće hirurški zbrinut u toku danu. Nakon tog zahvata se očekuje prijem na traumatologiju - dodaje Zeljkovićeva.

Kako kaže, treće lice, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, odnosno vozač drugog vozila je najteže povrijeđen.

- Došao je sa poremećajem stanja svijesti, sa znacima šoka, reanimacija je odmah započeta, trenutno je na respiratoru, ali sve prognoze o njegovom stanju su preuranjene - kaže Zeljkovićeva.

Kako nezvanično saznajemo, medicinska sestra koja je lakše povrijeđena, saopštila je da je pacijent koji se nalazio u sanitetskom vozilu stradao na licu mjesta.