latinica  ћирилица
25/08/2023 |  16:46 ⇒ 19:20 | Autor: RTRS

U saobraćajnoj nesreći kod Banjaluke stradao pacijent kojeg je prevozila Hitna pomoć; Tri osobe povrijeđene (FOTO/VIDEO)

Јedno lice je poginulo, a tri povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na brzoj saobraćajnici Banjaluka-Laktaši. Povrijeđena lica primljena su u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Nezvanično, poginuo je pacijent koji je prevožen sanitetskim vozilom.
Saobraćajna nesreća na brzoj cesti Banjaluka-Laktaši - Foto: RTRS
Saobraćajna nesreća na brzoj cesti Banjaluka-LaktašiFoto: RTRS

Saobraćajna nesreća dogodila se na dijelu puta Banjaluka Laktaši, oko podneva.

Iz iste saobraćajne nesreće na Univerzitetsko - klinički centar Banjaluka dovezena su tri pacijenta, vozač i medicinska sestra iz sanitetskog vozila Opšte bolnice Gradiška.

- Sestra je lakše povrijeđena, ali ostaje na posmatranju, dok je vozač saniteta svjestan sa povredom kuka i biće hirurški zbrinut u toku danu. Nakon tog zahvata se očekuje prijem na traumatologiju - istakla je za RTRS načelnica Urgentnog centra na UKC Srpske Slavica Zeljković.

Kako kaže, treće lice, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći, odnosno vozač drugog vozila je najteže povrijeđen.

- Došao je sa poremećajem stanja svijesti, sa znacima šoka, reanimacija je odmah započeta, trenutno je na respiratoru, ali sve prognoze o njegovom stanju su preuranjene - kaže Zeljkovićeva.

Saobraćajna nesreća na brzoj cesti Banjaluka-Laktaši

Do nesreće je došlo kada je vozač automobila škoda, vozeći suprotnom trakom, udario u vozilo Hitne pomoći.
Za sada nije poznato na kom mjestu se uključio i kako je došlo do toga.

Na putu Banjaluka-Laktaši pušten je saobraćaj u obje kolovozne trake nakon završenog policijskog uviđaja i uklanjanja sa puta vozila poslije saobraćajne nezgode.

Saobraćajna nesreća (foto: Velibor Tripić/Nezavisne novine)