latinica  ћирилица
28/08/2023 |  11:14 | Autor: SRNA

Dačić do kraja godine putuje u Moskvu, Vučić u Kinu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da će do kraja godine posjetiti Moskvu gdje bi trebalo da se sastane sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim i najavio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić putuje u Kinu gdje će učestvovati na samitu "Pojas i put".
Aleksandar vučić i Ivica Dačić (Foto: Tanjug/Zoran Žestić) -
Aleksandar vučić i Ivica Dačić (Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

- Naravno da ću se sastati sa svojim kolegom Sergejom Lavrovom. Kad može ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto da ide u Moskvu što ne bismo mogli mi? - naveo je Dačić.

Dačić, koji je i kopredsjednik Mješovitog komiteta za saradnju sa Rusijom, istakao je da je Srbija ostala dužna Lavrovu sastanak jer on nije mogao da dođe u Srbiju, niti je prethodnik Nikola Selaković otišao u Moskvu.

Om je dodao da u ponedjeljak, 4. septembra, ide u DŽakartu gdje će potpisati pristupanje Srbije Asocijaciji država Јugoistočne Azije /ASEAN/.

- Već 10 godina apliciramo. Svaka zemlja treba da da saglasnost i to je bilo jako teško. Izuzetno važna stvar za nas, da imamo još jedan mehanizam za saradnju - rekao je on za Televiziju Hepi.