latinica  ћирилица
28/08/2023 |  12:35 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Višković i Cicović obišli radove na izgradnji Fakulteta fizičkog vaspitanja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta Istočno Sarajevo Borislav Cicović danas su u Palama posjetili mjesto izvođenja radova na izgradnji ovog fakulteta i konstatovali da teče predviđenom dinamikom.
Višković na Palama - Foto: RTRS
Višković na PalamaFoto: RTRS

Višković je prilikom obilaska mjesta izgradnje rekao da se stvaraju uslovi za bolji život građana u svim dijelovima Republike Srpske.

Premijer je tokom obilaska radova na izgradnji Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, rekao da je za ove namjene iz republičkog budžeta izdvojeno više od pet miliona KM.

- Danas smo obišli dio Fakulteta koji će biti smješten u dvorani "Peki". Premijer, koji se upoznao sa dinamikom izgradnje, od početka je podržavao ovaj projekat. Da nije bilo Viškovića, ne bismo ni krenuli sa ovom izgradnjom - rekao je Cicović.

Danas su samo konstatovali dokle se stiglo sa izgradnjom bazena koji će biti zatvorenog tipa.

- Očekujem da će bazen, sa svim propratnim sadržajima, biti završen u proljeće naredne godine. Sve što se radi na Fakultetu biće dostupno i građanima opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske. Ovaj projekat je mnogo važan i za sportski turizam, a i ekonomski je samoodrživ. Izgradnjom stadiona i cijelog kompleksa dobijamo veći dio sportsko-rekreativnog sadržaja gdje će moći da se održavaju i pripreme reprezentacija - istakao je dekan ovog fakulteta.

Zgrada Fakulteta imaće oko 2.000 metara kvadratnih, jedan dio biće u dvorani "Peki", a u dograđenom dijelu će biti bazen, sadržaji dijagnostičkog centra korektivne gimnastike, manje sale, te teretana.