latinica  ћирилица
29/08/2023 |  15:08 ⇒ 15:09 | Autor: RTRS

Konkurs za dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima

Univerzitet u Banjaluci raspisaće konkurs za dodjelu novčanih nagrada od ukupno 121.000 KM nastavnicima i saradnicima za međunarodne rezultate u naučnoistraživačkom i obrazovnom radu, te umjetničkom stvaralaštvu za prošlu godinu, odlučeno je danas na sjednici Upravnog odbora ove viokoškolske ustanove.
Univerzitet u Banjaluci - Foto: Ustupljena fotografija
Univerzitet u BanjaluciFoto: Ustupljena fotografija

Konkurs se odnosi na dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima koji su autori naučnog rada objavljenog u indeksiranom naučnom časopisu, zatim onima koji su rukovodioci, koordinatori ili učesnici međunarodnog naučnoistraživačkog projekta.

To su koordinatori ili kontakt osobe projekata "Erazmus plus" /Ključna akcija dva – izgradnja kapaciteta/, te nastavniku ili saradniku za umjetničko ostvarenje na međunarodnom nivou, a na prijedlog Umjetničko-naučno-nastavnog vijeća Akademije umjetnosti.

Nastavnici i saradnici koji su autori naučnog rada objavljenog u indeksiranom naučnom časopisu biće nagrađeni ukupnim fondom do 100.000 KM, a onima koji su rukovodioci, koordinatori ili učesnici međunarodnog naučnoistraživačkog projekta do 15.000 KM.

Takođe, oni koji su koordinatori ili kontakt osobe projekata "Erazmus plus" biće nagrađeni ukupnim novčanim fondom do 5.000 KM, a nastavnik i saradnik za umjetničko ostvarenje na međunarodnom nivou sa 1.000 KM.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja konkursa na internet stranici Univerziteta /unibl.org/, gdje se nalaze i dodatne informacije, saopšteno je iz Univerziteta.

Zainteresovani kandidati prijavu mogu da predaju posredstvom pošte na adresu Univerziteta u Banjaluci, a za nagradu za umjetničko ostvarenje na međunarodnom nivou na adresu Akademije umjetnosti /Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, 78000 Banjaluka/.

Prijem dokumentacije i bodovanje kandidata vršiće Komisija za dodjelu priznanja i nagrada Univerziteta u Banjaluci, odnosno Umjetničko-naučno-nastavno vijeće Akademije umjetnosti, nakon čega će Upravnom odboru Univerziteta biti dostavljeno pisano mišljenje sa obrazloženjem na dalje odlučivanje.