latinica  ћирилица
01/09/2023 |  07:23 ⇒ 08:01 | Autor: RTRS

Radanović: Odbijena žalba na rješenje o zabrani; Građani da mirno i demokratski brane Srpsku (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo odbilo je našu žalbu na njihovo rješenje o zabrani održavanja mirnih protesta "Srpska pred sudom" u Sarajevu, izjavio je predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Đorđe Radanović - Foto: RTRS
Đorđe RadanovićFoto: RTRS

Radanović je istakao da je MUP Kantona Sarajevo žalbu odbacio kao neosnovanu.

- Naveli su da i dalje postoji opasnost za ljude i imovinu - rekao je Radanović.

Radanović je pozvao građane da dođu danas na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili svoju odlučnost u ovim teškim okolnostima za Srpsku zbog nepravednih i protivpravnih optužnica protiv rukovodilaca institucija Srpske".

- Pozivam građane da dođu, da mirno i demokratski pokažemo svoju volju i odlučnost da se borimo za institucije Srpske koje su oslonac svim Srbima, ne samo iz FBiH nego i u Hrvatskoj. Srpska je oslonac Srbima preko Drine i jedini nosač srpskog identiteta - poručio je Radanović. 

Radanović je dodao da je FBiH nekorektna prema Srbima.

- Želimo da pošaljemo poruku da smo spremni da branimo svoja prava, ali istovremeno želimo reći i da smo za mir. Nismo mi ni protiv jednog naroda, ali smo najviše za svoj narod, da branimo svoja prava i institucije Srpske - naglasio je Radanović.

Radanović je istakao da će okupljanja biti obezbijeđena u skladu sa zakonima.

- Smatram da će doći dosta ljudi, sigurno ne manje od 8.000 koliko je trebalo da dođe u federalno Sarajevo - naveo je Radanović. 

Podsjetimo, nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta "Srpska pred sudom" u Sarajevu, Odbor za zaštitu Srba u FBiH pozvao je građane da danas, od 18.00 časova, dođu na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili nezadovoljstvo bh. pravosuđem.