latinica  ћирилица
05/09/2023 |  13:08 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Sve spremno za košarkaški spektakl i proslavu 50 godina postojanja KK Igokea (FOTO/VIDEO)

Sve je spremno za košarkaški spektakl i proslavu 50 godina postojanja KK Igokea, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare povodom otvaranja Internacionalnog košarkaškog turnira.
Konferencija za novinare Igokee - Foto: RTRS
Konferencija za novinare IgokeeFoto: RTRS

Generalni menadžer KK Igokea Igor Dodik zahvaloio je svima koji su pomogli u organizaciji turnira.

- Hvala puno i svim ekipama, igračima i trenerima koji su došli - istakao je Dodik.

Dodik je čestitao selektoru Srbije Svetislavu Pešiću na plasmanu reprezentacije Srbije u polufinale Mundobasketa.

- Imao sam priliku da vidim terene, mislim da će iggrači uživati, da će nas vrijeme poslužiti. Sve je lijepo uređeno i mislim da je i to dobra motivacija igračima - rekao je trener CSKA iz Moskve Emil Rajković.

Njegova ekipa doputovala je sinoć u Banjaluku.

Kada je riječ o revijalnoj utakmici, Dodik je dodao da će sigurno biti igrači iz regiona sa uspješnim karijerama, ali i mnogo zvijezda, pored veterana Igokee, napominjući da je spektakl zagarantovan.

 Košarkaški klub Igokea imao je problema s povredama, ali trener Vladimir Јovanović ne sumnja u zalaganje igrača.

- Turnir je izazvao veliko interesovanje. Nije mala stvar za jedan klub da slavi 50 godina od osnivanja i ponosni smo zbog prilike da se takmičimo s velikim evropskim klubovima - rekao je Јovanović.

Sportski direktor Kluba Vuk Radivojević izrazio je nadu da će svi uživati u košarkaškom spektaklu, te dodao da je riječ o prazniku košarke.

- Veoma mi je drago što su u Banjaluci i Laktašima treneri i igrači s kojima sam sarađivao, trenirao i igrao tokom svoje karijere. Nadam se da ćemo svi uživati u utakmicama, ali i pratećim sadržajima koje smo pripremili - rekao je Radivojević.

Podsjećamo, Banjaluka i Laktaši će od 6. do 10. septembra biti domaćini turniru koji organizuje Košarkaški klub Igokea povodom 50 godina od njegovog osnivanja, a Radio-televizija Republike Srpske prenosiće mečeve ovog turnira.

Na turniru će nastupiti CSKA iz Moskve, Partizan iz Beograda, Hapoel iz Јerusalima i dva turska kluba Turk telekom i Galatasaraj.

Košarkaški klub iz Aleksandrovca osnovan je 1973. godine pod nazivom Potkozarje.

Igokea, koja ovaj naziv ima od 1997. godine, danas je prepoznatljiv košarkaški klub koji nastupa u najjačkoj regionalnoj ABA ligi, a više puta osvajao je prvenstvo i Kup BiH.