latinica  ћирилица
06/09/2023 |  07:04 ⇒ 22:17 | Autor: RTRS

RTRS, 20.00 - Sve spremno za Internacionalni košarkaški turnir "Prvih 50 godina Igokea" (FOTO/VIDEO)

Sve je spremno za večerašnje otvaranje Internacionalnog košarkaškog turnira u Banjaluci i Laktašima, na kojem će nastupiti velika imena i klubovi evropske košarke, a povodom proslave 50 godina Košarkaškog kluba Igokea iz Laktaša. Prenos na Radio televiziji Republike Srpske od 20.00 časova.
Internacionalni košarkaški turnir "Prvih 50 godina Igokea" - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Internacionalni košarkaški turnir "Prvih 50 godina Igokea"Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Za Internacionalni košarkaški turnir u Banjaluci, sve je spremno, ekipe su na terenu, dobra atmosfera je u zraku, a očekuje se i mnogo iznenađenja za publiku, kao i akrobatski nastupi.

Svečanom otvaranju Internacinalog košarkaškog turnira prisustvovaće i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prvu utakmicu igraju Igokea i CSKA iz Moskve na terenima Nacionalnog teniskog centra.

Sportski direktor KK Igokea Vuk Radivojević rekao je za RTRS će Međunarodni košarkaški turnir povodom 50 godina postojanja KK Igokea biti jedan od najkvalitetnijih turnira pred početak košarkaške sezone.

- Sve su ekipe jake i pripremaju se za početak sezone - izjavio je Radivojević.

      View this post on Instagram

A post shared by RTRS (@rtrsvijesti)

Istakao je da je sve spremno za spektakl.

Košarkaški klub Igokea će od danas do 10. septembra biti domaćin košarkaškog spektakla na kojem će nastupiti renomirana imena poput Partizana, CSKA, Galatasaraja, Turk Telekoma i Hapoela iz Јerusalima.

Internacionalni košarkaški turnir - Igokea 50

Na specijalno uređenom centralnom terenu Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci, te u Sportskoj dvorani u Laktašima, publika će imati priliku da uživa u mečevima velikih evropskih klubova na kojem će osim domaćina, igrati gorostasi evropske košarke Partizan Mocartbet, CSKA, Turk Telekom, Galatasaraj NEF, Hapoel Јerusalem, a na parketu u Banjaluci zaigraće i veterani kluba sa veteranima prijateljskih klubova.

Dolazak ekipe Galatasaraja

Riječ je o jedinstvenom sportskom događaju jer će se košarka igrati na otvorenom, a za ove namjene biće postavljen parket namijenjen za ovakvu igru, koji se postavlja i demontira u kratkom periodu.

Sve mečeve prenosiće RTRS.