latinica  ћирилица
06/09/2023 |  11:37 ⇒ 11:37 | Autor: SRNA

Crnadak: "Skupština na otvorenom" biće održana u skladu sa zakonom

Šef Kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak izjavio je da će sutrašnja "skupština na otvorenom" ispred Parlamenta Srpske biti organizovana bez ijednog incidenta, u skladu sa zakonom, i da nisu dobili odbijenicu za njeno održavanje.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

Crnadak je rekao da će to biti skupština za narod i odbranu narodne volje i Narodne skupštine kao najvažnije institucije, kao i da imaju slične planove i za još neke gradove u Srpskoj.

- Sutra se pokazuje ko drži do sebe, do svojih glasača i Narodne skupštine - rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je upitao zašto SNSD ne usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH bar u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer Srpska ima pet, a HDZ četiri delegata, a onda bi svi zajedno tražili dovoljan broj glasova u Predstavničkom domu.

Komentarišući Dodikovu izjavu da će biti zabranjen ulazak Kristijanu Šmitu u Srpsku, Crnadak je upitao zašto tužioci iz Republike Srpske nisu podigli optužnicu po krivičnoj prijavi Dodika protiv Kristijana Šmita za lažno predstavljanje, te apelovao da se "ne dozvoli ulazak u oružane sukobe".