latinica  ћирилица
08/09/2023 |  19:57 ⇒ 22:05 | Autor: RTRS

Internacionalni košarkaški turnir: Partizan pobijedio Hapoela (FOTO/VIDEO)

U drugom meču trećeg dana Internacionalnog košarkašakog turnira, koji se igra povodom 50 godina postojanja KK Igokea, u Laktašima igraju Partizan i Hapoel iz Јerusalema.
Internacionalni košarkaški turnir (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Internacionalni košarkaški turnir (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

"Crno - bijeli" su sinoć stigli u Banjaluku, a ovo im je prvi meč na turniru.

Ovaj duel kao i sve susrete tokom turnira možete pratiti u direktnim prenosima na programu RTRS-a.

Utakmicu posmatra kao i sve do sada predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prije početka imao srdačan razgovor sa direktorom Partizana Zoranom Savićem.

Zoran Savić i Milorad Dodik (Foto:ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Poznat je i prvi finalista turnira, a to je ekipa CSKA koja je ubjedljivo savladala Galatasaraj (88:50) i uz trijumf protiv Igokee (82:66), obezbijedili su priliku da dođu do trofeja. 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Astapkovič, DŽekiri i Mbaje sa po 14 poena, dok su kod Galatasaraja Volden i Halilović postigli po 10.

Galatasaraj će i pored ubjedljivog poraza igrati za treće mjesto u nedjelju, dok će domaćin Igokea pokušati da dođe do petog mjesta.

Internacionalni košarkaški turnir igra se u Banjaluci i Laktašima, od 6. do 10. septembra, a sutra su na programu dva meča. U prvom od 17.00 časova na teren će veterani Igokee protiv veterana prijatelja, dok od 18.30 časova igraju Partizan i Turk Telekom.

- Ponosan sam što sam na čelu kluba koji slavi 50 godina, ali sam posebno ponosan na ovo što smo vidjeli u prethodna tri dana, a vjerujem i u nastavku turnira. Predivan ambijent, ceremonija otvaranja je bila pravi sportski spektakl - poručio je Boris Spasojević, predsjednik KK Igokea.

U nedjelju su mečevi za plasman, utakmice za peto, treće i prvo mjesto.

Na turniru učestvuju pored domaćina Igokee, Partizan Beograd, CSKA Moskva, Turk Telekom, Galatasaraj i Hapoel iz Јerusalema.