latinica  ћирилица
12/09/2023 |  10:33 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

Rampa za Šmita u Palati Republike (FOTO)

Nakon što je Kristijan Šmit najavio dolazak u Republiku Srpsku i sastanke u Banjaluci, generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Јelena Pajić Baštinac donijela je naredbu o zabrani korišćenja službenih prostorija Palate Republike za sastanke sa Šmitom.
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

- Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsjednik Republike Srpske, a što se odnosi na službu predsjednika Republike i potpredsjednike Republike Srpske, da u tim prostorijama organizuju sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH Kristijanom Šmitom, što je u skladu sa Zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske - navedeno je u naredbi koju je potpisala Pajić Baštinac.

Dodaje se da će se smatrati da je bilo koje lice, koje postupi suprotno naredbi, povrijedilo status štićenog objekta.

Podsjećamo, potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković prethodno je rekao da će se sastati sa Šmitom, dok je potpredsjednik Davor Pranjić rekao za Nezavisne novine da se najvjerovatnije neće sastati.

I predstavnici opozicije u Srpskoj odbili su sastanak sa Šmitom.

Nakon što je objavljeno da su zabranjeni sastanci u Palati Republike, kako prenose sarajevski mediji, Šmit je otkazao sastanak sa Durakovićem u Banjaluci.

Duraković je rekao da će, ipak, čekati Šmita u svom kabinetu u zakazano vrijeme.