latinica  ћирилица
13/09/2023 |  09:48 ⇒ 09:51 | Autor: RTRS

Rogić: Najoštrije osuđujemo podizanje i potvrđivanje optužnice protiv Dodika i Lukića

Boračka organizacija Grada Banjaluka najoštrije osuđuje podizanje i potvrđivanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika Miloša Lukića pred navodim pravosudnim institucijama BiH.
Goran Rogić - Foto: RTRS
Goran RogićFoto: RTRS

- Potvrđivanje optužnice protiv predsjednika Republike pred Sudom BiH direktan je udar na najvišu instituciju Republike Srpske i na samu Republiku Srpsku. Posebno je problematično što se predsjedniku Republike i direktoru Službenog glasnika Republike Srpske planira suditi po volji stranog lica, ili bolje rečeno "kadija te tuži – kadija ti sudi" - navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik organizacije Goran Rogić.  

Ističe se da je suditi bilo kojem čovjeku na planeti po zakonu koji je suverenoj državi nametnuo jedan stranac - je potpuni besmisao, i da su to običaji koji pripadaju 19. vijeku.

- Republika Srpska stvorena je časnom borbom više od 200.000 njenih boraca koji su se borili protiv jednoumlja, protiv nametanja tuđe volje jednom narodu i za ravnopravnost tog naroda sa drugima, za koju je časno stradalo preko 23.000 najvećih junaka Vojske Republike Srpske. Zato svaki napad na bilo koju od institucija Republike Srpske smatramo i napadom na čitavu Republiku Srpsku, na sve njene institucije i čitav njen narod - ističu u saopštenju.

Borci Republike Srpske neće dozvoliti da bilo ko ruši i ugrožava Republiku Srpsku ni njene istitucije.

- Zbog toga Predsjedniku Republike, direktoru Službenog glasnika i svim drugim institucijama Republike Srpske stavljamo na raspolaganje sve naše resurse u borbi za pravdu i istinu. Očekujemo da ćemo kao i do sada i u ovoj borbi zajedno odbraniti Republiku Srpsku - poručuje se u saopštenju Boračke organizacije Grada Banjaluka.