latinica  ћирилица
13/09/2023 |  15:40 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Bijeljina: Povećane subvencija za boravak u privatnim vrtićima (VIDEO)

Skupština grada Bijeljina usvojila je odluku kojom se subvencija za djecu u privatnim vrtićima povećava sa 20 na 30 odsto. Na ovaj način postiže se ravnopravniji položaj predškolaca u Bijeljini. Skupština je usvojila i zaključak o dodjeli priznanja povodom Dana grada 24.septembra. Zbog izostanka predlagača, gradonačelnika Bijeljine, nisu razmatrani izvještaji o budžetu, izvješataj o radu gradonačelnika, niti drugi izvještaji o radu gradskih preduzeća i ustanova.
Bijeljina - Skupština  grada - Foto: RTRS
Bijeljina - Skupština gradaFoto: RTRS

Roditelji i dalje plaćaju više za boravak djece u privatnim nego u javnim vrtićima, ali lokalna zajednica mora da radi na tome da sva djeca

- Moramo bar još jednom povećati subvenciju koji dobijaju djeca koja idu u privatne vrtiće. Idemo u tom pravcu sve dok se cijena boravka djece u javnom i privatnom vrtiću izjednači - ističe predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Naglašeno je da postoji dobra volja skupštinske većine koju predvodi SNSD, za povećanjem budžetskih davanja za poljoprivrednike pogođene svinjskom kugom i nevremenom i za premije za pšenicu. Uslov je rebalans budžeta koji mora da predloži gradonačelnik, što se i dalje čeka, kaže predsjednik Skupštine.

- Skupština grada je u julu usvojila inicijativu da se kroz rebalans budžeta obezbijede dodatna sredstva za podršku svih onih koji imaju problem sa afričkom kugom svinja, a koji su ranije imali problem sa nevremenom, poplavama koje su uništile usjeve. Na tome ćemo istrajati kada dođe na dnevni red rebalans budžeta - dodao je Đurđević.

Odbornik Marko Vlačić iz Ujedinjene Srpske odrekao se mandata u Skupštini grada. Preuzeo ga je njegov stranački kolega Branislav Tekić.

Donesen je i zaključak o dodjeli priznanja koja će biti uručena povodom Dana grada - 24. septembra.