latinica  ћирилица
13/09/2023 |  16:36 ⇒ 18:05 | Autor: TANЈUG

Šmit: Sigurno ću otići u Banjaluku

Kristijan Šmit izjavio je danas da se ne plaši prijetnji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da će otići u Srpsku, ne precizirajući kada.
Kristijan Šmit (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs) -
Kristijan Šmit (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs)

Šmit, koji je juče odustao od odlaska u Banjaluku gdje ga je u zakazano vrijeme čekao samo potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ćamil Duraković, kaže da se zbog toga ne osjeća kao kukavica i slabić, već da je ispao mudriji od Dodika.

- Bile su postavljene barikade da bi se spriječio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Muzički festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali da spriječe moj dolazak?! Zamislite da se desio napad na mene ili da su mi zabranili ulazak u zgradu, i to pred kamerama, da me neko silom sprečava, da li bilo ko osim u Banjaluci vjeruje da bi se u Evropi neko radovao tome, možda bi se u Moskvi radovali. Imali biste situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova zemlja bi bila dalje od Evrope. Јa sam mudro djelovao - rekao je Šmit za N1.

Poručio je da će u Banjaluku sigurno otići, ali nije precizirao kada.

- Јa ću svoje obaveze izvršiti i mnogi će se začuditi kako će to izgledati. Kad bih se plašio da odem u dio zemlje koja je kandidat za EU zato što mi neko prijeti, onda nešto ne bi bilo uredu sa mnom - rekao je on.