latinica  ћирилица
15/09/2023 |  09:57 ⇒ 10:48 | Autor: TANЈUG

Gračanica: Pretučenom mladiću određen pritvor

Јednom od mladića A.M. koji je sinoć pretučen od strane pripadnika policije samoproglašenog Kosova u Gračanici određeno je zadržavanje do 48 sati, potvrdio je za Tanjug advokat Mile Marković.
Policija samoproglašenog Kosovo - Foto: TANЈUG
Policija samoproglašenog KosovoFoto: TANЈUG

Prema riječima advokata, tužiteljka ga nije obavijestila o mjeri pritvora, a pritvorenog mladića prema zakonu nakon ove mjere sutra moraju izvesti pred istražnog sudiju.

- Mislim da je ovo mjera zastrašivanja, za koju nema razloga. Zadržavanje u pritvoru se određuje za teža krivična djela, a ne za nevezivanje pojasa. Ovo je za mene neshvatljivo - rekao je Marković.

On je dodao da je tužiteljka iz Prištine, nakon uzimanja izjave A.M. rekla da on može otići na ljekarski pregled, jer ima problema sa krvnim pritiskom, te da će poslije toga biti pušten kući.

Međutim, porodica mladića je advokata jutros obavijestila da je nakon pregleda on ipak zadržan u pritvoru.

Mladići su prebijeni u samom centru Gračanice, na očigled slučajnih prolaznika, samo zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

Na to je jedan od policajaca uzvratio: "Znaš li ti gdje živiš?" i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

Drugi mladić M.M. se i dalje nalazi na bolničkom liječenju zbog povreda zadobijenih od strane pripadnika takozvane kosovske policaje.