latinica  ћирилица
15/09/2023 |  11:53 ⇒ 12:09 | Autor: SRNA

Manifestacija Dani voća okupila više od 50 izlagača

U Gornjim Podrgradcima kod Gradiške otvorena je tradicionalna privredna manifestacija Dani voća "Potkozarje 2023" na kojoj učestvuje više od 50 izlagača voća sa područja Gradiške, Kozarske Dubice, Prijedora i Ribnika, te više od 20 privrednih subjekata, udruženja i zadruga koji prate poljoprivrednu proizvodnju.
Јabuke - Foto: RTRS
ЈabukeFoto: RTRS

Manifestaciji prisustvuju pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Saša Lalić i direktor Agencije za agrarna plaćanja Predrag Sladojević, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Gradiška Branko Stojnić, te Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornji Podgradci Zvjezdan Panić.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Gradiška Branko Stojnić rekao je da će u prezentaciji učestvovati i firma "Agrobos" koja se bavi prodajom poljoprivredne mehanizacije mađarske proizvodnje s obziromna to da je javni poziv za nabavku mehanizacije fondacije "Progresus" otvoren do 14. oktobra.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornji Podgradci Zvjezdan Panić naglasio je su Podgradci poznati kao voćarski kraj, te da je ova privredna manifestacija veoma značajna za Gradišku i region.

Dani voća u Gornjim Podgradcima organizovani su u okviru programa "Gradiška jesen 2023".