latinica  ћирилица
16/09/2023 |  08:39 | Autor: SRNA

Mjestimično mokri kolovozi, magla u kotlinama

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, na dionicama u usjecima povećana je opasnost od odrona, a u kotlinama je mjestimično smanjena vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Mokri kolovozi - Foto: RTRS
Mokri kolovoziFoto: RTRS

Zbog radova na mostu "Bogdanovac" biće izmjene režima saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška-Banjaluka i do 15. novembra saobraćaj će regulisati signalizacija.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin Kamen biće privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Trbuk, grad Doboj, do 30. septembra između 11.00 i 15.00 časova, a radovi će u toku jednog dana trajati do 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor do 31. decembra biće izmjena u odvijanju saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Rača-Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta angažovanih na izgradnji dionice auto-puta Rača-Bijeljina.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Razboj-Stanari-Rudanka, obustavljen je saobraćaj za sva vozila
zbog sanacije klizišta, te preusmjeren na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraćaj odvija uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci, u oba smjera.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa /Donji Vakuf-Јajce/ u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.