latinica  ћирилица
16/09/2023 |  08:43 ⇒ 11:00 | Autor: RTRS

Raković: Organi Srpske treba da istraže ko govori neistinu - Šmit ili opozicioni lideri (VIDEO)

Ne treba isključiti mogućnost da Kristijan Šmit laže ili da je nešto uveličao, ali ni da su neki opozicioni lideri tražili od njega da smijeni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je istoričar Aleksandar Raković, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Aleksandar Raković - Foto: RTRS
Aleksandar RakovićFoto: RTRS

Raković je ocijenio da, ako je tačno ono što je Šmit rekao onda je to velika sramota za te opozicione lidere.

- Organi Srpske treba da istraže da li je to tačno ili ne. Neko je tu lagao. Ako je riječ o opozicionim liderima oni moraju biti krivično procesuirani. To je napad na suverenitet Srpske i mora da se kazni strogo i u skladu sa zakonima Srpske - rekao je Raković.

Raković je naglasio da je sa velikom pažnjom gledao centralnu manifestaciju proslave Dana srpskog jedinstva u Nišu.

- Svi koji su govorili dali su dubok pečat jučerašnjem prazniku. U svemu što smo mogli da čujemo vidi se ta nit srpskog jedinstva koja povezuje srpski narod gdje god da živi. Vrlo je važno što smo ustanovili ovakav praznik. Mi imamo velike praznike koje slavimo zajendo, ali ovaj je poseban jer ukazuje na događaje iz 1918. koji su vodili ka našem srpskom ujedinjenju - ocijenio je Raković. 

Raković je istakao da su "Srbi sada jedinstveniji nego što su bili".

- Sve što nas raduje - raduje nas zajedno, i sve što nas rastužuje - rastužuje nas zajedno. Mi Srbi smo jedinstven i nedjeljiv narod. Naše neprijatelje nervira kad vide koliko smo snažni i jedinstveni - poručio je Raković.