latinica  ћирилица
16/09/2023 |  15:54 ⇒ 15:54 | Autor: TANЈUG

Abazović ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora

Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora jer, kako kaže, Crna Gora je stalno u izbornom ciklusu, a izbori su najčistije rješenje "kada postoji politička kriza".
Dritan Abazović (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC) -
Dritan Abazović (Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC)

- Mi smo kao država stalno u izbornom ciklusu. Ne bih isključio ni da idemo na parlamentarne izbore. Stalno smo u izbornom ciklusu, a stalno tražimo rezultate. Mislim da rezultate, u dosta otežanim političkim uslovima, zaista isporučujemo - rekao je Abazović.

Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani su 11. juna ove godine, ali mandatar Milojko Spajić još nije formirao vladu. Pregovori o formiranju vlade su u toku, a krajnji rok je 10. novembar.

Abazović nije odgovorio na konkretno pitanje da li predsjednik Opštine Budva Milo Božović, protiv koga je juče Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu, treba da podnese ostavku.

- Trudim se da se ne miješam u rad lokalnih uprava. Vlada pokušava da bude partner svim upravama, koliko je to moguće. Upoznat sam sa podizanjem optužnice. Јa lično ne bih bio iznenađen da se optužnica proširi sa još nekim licima u narednom periodu. Svako mora da se suoči sa onim što je radio - rekao je Abazović u Nikšiću.