latinica  ћирилица
16/09/2023 |  20:53 ⇒ 20:54 | Autor: RTRS

Vulinu najveće priznanje grada Istočno Sarajevo

Skupština grada Istočno Sarajevo dodijelila je direktoru Bezbjednosno-informativne agencije Republike Srbije Aleksandru Vulinu Grb grada, najveće priznanje koje ovaj grad dodjeljuje.
Radivojević primio priznanje za Vulina - Foto: RTRS
Radivojević primio priznanje za VulinaFoto: RTRS

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo jednoglasno su donijeli odluku da se Vulinu dodijeli najveće priznanje grada Istočno Sarajevo.

Vulinu, koji je i osnivač Pokreta socijalista, Grb grada je dodijeljen kao simbol zahvalnosti za nesebičnu podršku i pomoć Istočnom Sarajevu i svim Srbima koji žive u ovom gradu.

Vulinu je večeras, na svečanoj akademiji, uoči obilježavanja Dana i krsne slave Istočno Sarajevo - Svetog Petra Dabrobosanskog uručena nagrada, a nagradu je u njegovo ime primio šef Kabineta Mile Radivojević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da se ovaj grad razvija u oblasti kulture, umjetnosti i sporta, ali i u urbanističkom i privrednom smislu, te da razvoj Istočnog Sarajeva ne bi bio moguć bez pomoći Srbije i ljudi poput predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Vulina.

O ugledu koji Vulin uživa u Republici Srpskoj svjedoče i mnogobrojna priznanja i nagrade koje je dobio. Odlikovan je Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem 9. januara 2020. godine povodom Dana Republike Srpske, takođe je i počasni građanin opštine Ribnik.

Kada su SAD uvele sankcije Vulinu, u čitavoj Republici Srpskoj osvanuli su bilbordi sa porukama podrške Vulinu u njegovoj borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesa.