latinica  ћирилица
16/09/2023 |  21:30 ⇒ 21:32 | Autor: RTS

Protestna šetnja završena ispred RTS-a

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dijela opozicije, završen je večeras ispred zgrade Radio-televizije Srbije u Beogradu gdje su učesnici pročitali svoje zahtjeve.
Održan protest u Beogradu (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Održan protest u Beogradu (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Protestna šetnja krenula je ispred Skupštine Srbije "medijskom trasom" - Dečanskom, Makedonskom, Svetogorskom ulicom, do Takovske.

Ovo je četvrti put, od kada se protesti održavaju, da se dolazi do zgrade javnog servisa.

Učesnici protesta, kako su naveli, zahtijevaju da RTS bude javni servis koji istinito, blagovremeno i potpuno informiše građane o svim važnim temama, traže da se čuju različita mišljenja, da RTS "ne bude propagandno glasilo".

Oni, između ostalog, traže prisustvo opozicije u svim informativnim i društveno-političkim emisijama, pokretanje nove debatne emisije koja bi se emitovala u večernjem terminu tri puta sedmično, kao i pravo da se predstavnici opozicije pozivaju u emisije informativnog programa bez nužnog prisustva predstavnika stranaka na vlasti.

Od ranije poznati zahtjevi protesta su momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, te zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Ovo je 20. protest "Srbija protiv nasilja".